Bouwkeuring

Bij het kopen van een bestaande woning is het verstandig om een bouwkeuring of inspectie te laten uitvoeren. Deze keuring informeert u over de onderhoudstaat van de bouwonderdelen en de duurzaamheid van de gebruiksonderdelen.

Als potentiŰle koper neemt u namelijk alle gebreken en risico's van de vorige eigenaar over. Verborgen gebreken kunnen soms nog verhaald worden maar zichtbare gebreken vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid als koper.

Vandaar dat het heel belangrijk is om de woning kritisch te laten beoordelen door een klantgerichte inspecteur die u op alle belangrijke bouwkundige problemen zal wijzen. Hierbij staat vanzelfsprekend uw belang voorop!
Zo wordt u bewust van de keuzes en uitgaven die nodig zijn om de woning in optimale staat te brengen. Met een kostenraming kunnen wij u hierbij verder helpen. Vanzelfsprekend beschikken wij ook over een netwerk van kwalitatief goede bedrijven waar u gebruik van kunt maken om eventuele werkzaamheden kundig te laten uitvoeren.

Wij kunnen u bijstaan met een NHG Bouwkeuring of een Bouwtechnische Inspectie.


Bouwkeuringen


In de huizenmarkt zijn er volop mogelijkheden om een woning te verkopen of aan te kopen. De makelaar zal u, meestal voorzien van een esthetisch oordeel met een taxatierapport en wij maken het compleet met een onderhoudstaat van de woning.


Wat is een NHG Bouwkeuring?
Iedereen heeft wellicht eens van een Nationale Hypotheek Garantie gehoord of daarmee te maken gehad. De stichting WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) heeft richtlijnen voor een basismodel bouwkeuren samengesteld. Hierin worden de bouwonderdelen en schil van de woning beoordeeld volgens het bouwbesluit.

Deze conditiemeting geeft u een duidelijk beeld van de onderhoudstaat en bouw gebreken die met aanbevelingen en een kostenraming gerapporteerd worden. Voor kwalificaties worden diverse NEN normen (Nederlands Normalisatie Instituut) gehanteerd.

Combinatie NHG Keuring & BTI
De meest praktische aanpak is natuurlijk een combinatie van beide, dit is voordeliger en u bent volledig ge´nformeerd.

Uw voordeel: de kosten kunnen opgenomen worden in uw aanvraag van een hypotheek. Voorkomen is beter dan genezen dus de kosten verdient u snel genoeg weer terug.

Nog belangrijker: u weet welke investeringen nodig zijn en kunt bewust kopen!AdenbO | Galopstraat 3 | 1326 RN Almere | 036-5361598 | info@adenbo.nl                               Algemene Voorwaarden | Copyright © 2010 | JR-Solutions